ЛеБрон Джеймс демонстрира спокойствие, въпреки тежката загуба от Бостън в първия мач от финала в Източната конференция на НБА. 

Кавалиърс загубиха с 83:108, а суперзвездата направи най-слабия си двубой в историята в плейофите, като завърши с 15 точки стрелба 5 от 16, 7 грешки, а с него на паркета резултатът бе минус 32 точки. Въпреки това той запазва хладнокръвие. 

"На този етап изобщо не съм притеснен. Това е началото на серията, а идеята е с нейното напредване да се подобрим. И друг път съм изоставал с 0-1 и 0-2, така че изобщо не съм притеснен, независимо колко лошо съм играл" заяви Джеймс. 

"Продължавам да бъда максимално уверен. Само след 2 дни ще имаме нова възможност да покажем, че сме по-добър тим, така че ще видим какво ще се случи тогава" добави Краля, чийто тим вкара едва 4 тройки от 26 опита, а общата стрелба бе едва 35%. 

"Изстрелите от дистанция са важна част от играта ни. Дори и в този мач имахме опити от добри позиции, които пропуснахме. В следващите мачове със сигурност трябва да се справим по-добре, но ако движим добре топката и излизаме на добри позиции, тогава всичко ще е наред" каза още той. 

Кливланд загуби тежко и от Индиана на старта на плейофите, но след  това успя да се възстанови. "Тогава се случи нещо подобно. Паднахме с 18 точки у дома. Играхме лошо, така че трябва да реагираме" добави Кайл Корвър.