Баскетболистите на Левски Лукойл си върнаха предимството в серията с Рилски спортист, след като измъкнаха 76:73 като гости и дръпнаха с 2-1 в серията. Следващият мач отново е в залата в Самоков в понеделник. 

Хората на Тити Папазов наваксаха ранно изоставане от 15 точки, след като домакините се откъснаха с 21:6 в средата на първата четвърт. 

Още до края на периода обаче, разликата падна до 6, а във втората се стигна и до равенство. След това двубоят продължи кош за кош, без нито един от съперниците да може да се откъсне. 

В последната част домакините поведоха с 65:61, а след това 3 минути останаха без точка. Драмата настъпи в края, когато Данчо Бозов вкара тройка за 71:69, но тя бе веднага върната от Божидар Аврамов 47 секунди преди края. 

След това Бозов пропусна, а Аврамов вкара два наказателни изстрела. Дерек Райт също не сгреши от линията, но Аврамов отново не трепна. Златин Георгиев пропусна за домакините и така успехът остана за Левски. 

Аврамов и Станимир Маринов вкараха по 19 точки за победителите, които загубиха борбата с 21-37, но въпреки това стигна до ценния успех.