Баскетболистите на Торонто бяха на прага на знаменит обрат срещу Кливланд. ЛеБрон Джеймс обаче отново застана на пътя им. 

Раптърс наваксаха 14 точки изоставане в началото на последната четвърт и изравниха, но Краля наниза кош със сирената, за да донесе победата на Кавс със 105:103, а с това и аванс от 3-0 в серията. Кливланд ще бъде домакин и в следващия двубой. 

„Живея точно за такива моменти и съм щастлив, че имам шанс да се справя добре в някои от тези ситуации“ заяви ЛеБрон, който завърши с 38 точки и за втори път в плейофите отбеляза победен кош със сирената, след като в първия кръг наказа и Индиана в един от мачовете. Общо неговите победни кошове в елиминациите са 5. 

Кевин Лав отново игра силно, като се отчете с 21 точки и 16 борби, а Кайл Корвър вкара 18 за Кавс, който извади звездата на съперника ДеМар ДеРозън от мача и принуди треньорът на Раптърс да го прати на пейката за последните 14 минути. 

ДеРозън бе дублиран всеки път и завърши едва с 8 точки при 3 от 12 от игра. Кайл Лаури отбеляза 27 точки, а ОДжи Ануноби бе този, който изравни с тройка 8 секунди преди сирената. 

След това ЛеБрон получи топката под своя кош, тръгна напред, а след като премина зад линията за 3 точки, се вдигна за стрелба от краче от лявата страна, прати топката в таблото и видя, как тя преминава през мрежичката, за да хвърли съотборниците си и фенове в екстаз.