За 10-и път отбор, в който играе ЛеБрон Джеймс стигна 50 победи в редовния сезон. Тази нощ Кливланд победи Ню Йорк със 123:109, а суперзвездата се отчете с 26 точки, 11 асистенции и 6 борби. 

Кавс се подобриха до 50-31 и спечелиха титлата в Централната дивизия. Те продължават да преследват Филаделфия за третото място на Изток, като имат загуба повече от Сиксърс, които в оставащите си два мача гостуват на Атланта и приемат Милуоки. 

„Сезонът е достатъчно дълъг и всеки път, когато имаш възможност да постигнеш нещо, трябва да го оцениш.  Аз винаги мисля какво да подобрим в следващите си мачове, но съм доволен” заяви Краля. 

Кевин Лав помогна за успеха с 28 точки, а Джей Ар Смит и Джордън Кларксън добавиха по 16. Играчите на Кливланд вкараха 19 тройки и тимът спечели за 9-и път поред в „Медисън Скуеър Гардън”. 

За предстоящите елиминации шампионът на Изток се очаква да се подсили с опитния център Кендрик Пъркинс, който за последно игра в Лигата през 2015-16. Баскетболистът има титла с Бостън през 2008, а освен това игра финали с Оклахома Сити и Кливланд, като преди началото на сезона тренираше с Кавс.