ЛеБрон Джеймс продължава с впечатляващото си представяне и снощи се нареди в елитна компания, след като завърши с 37 точки при победата на Кливланд над Бруклин със 121:114. 

Така той стана третият, който в поне 10 поредни сезона минава границата от 2000 вкарани точки. Преди него Карл Малоун го е правил 12 пъти поред, а Майкъл Джордън 11. 

Краля, който е в своя 15-и сезон в Лигата, успя в 14 от 19 стрелби, като добави 10 борби и 8 асистенции. През последните 2 месеца неговото представяне е забележително със средно 28,7 точки и по 9,9 борби и асистенции на мач, а балансът на Кавс за периода е 17-10. 

„Как се чувствам? Разбира се отлично“ заяви Джеймс, който в края на първата четвърт отново демонстрира невероятния си атлетизъм, като заби мощно през Джо Харис. Изпълнението бе подобно на забивката през Юсуф Нуркич наскоро в мача с Портланд. 

С подобно представяне ЛеБрон определено е сред фаворитите за МВП, макар че Джеймс Хардън от Хюстън остава основен претендент за наградата. С успеха Кливланд се подобри до 44-29 и остава трети на Изток.