ЛеБрон Джеймс направи едно от изпълненията на сезона, но и това не вдъхнови Кливланд за победа. 

Краля заби мощно в първата четвърт, като на практика препарира центъра на Портланд Юсуф Нуркич, но Трейл Блейзърс спечелиха със 113:105 и записаха 11-а поредна победа. След мача обаче, всички говореха за изпълнението на ЛеБрон. 

„Видях свободното пространство и си казах – нека да видя кой ще се изпречи на пътя ми. Знаех, че се получи добре, а още по-доволен бях от реакцията на съотборниците ми, които полудяха. Ще помня това и след края на кариерата си“ заяви ЛеБрон. 

Той завърши с 35 точки и 14 борби, но не успя да спаси Кавалиърс от поражение, след като отборът бе без Тристан Томпсън, Кевин Лав и Лари Нанс. Кливланд навакса пасив от 15 точки и се приближи до 102:105 3 минути преди края, но Ал-Фарук Амину наниза тройка, а след лош пас на ЛеБрон Еван Търнър вкара за домакините. Пропуски на Кларксън и ЛеБрон окончателно ликвидираха надеждите за обрат. 

Си Джей Маккълъм водеше Портланд с 29 точки, а Деймиън Лилард добави 24 и 9 асистенции. С 11 поредни победи и баланс 42-26 Пионерите  остават трети на Запад, докато с 39-29 Кливланд е 4-и на Изток.