Реал Мадрид срази лошо Барселона насред Каталуния със 101:74 и не остави шансове на големия си съперник в сблъсъка от Евролигата. 

Така поне донякъде столичани си върнаха за поражението от Барса във финала за Купата на Краля преди няколко дни. 

Гостите вкараха първите 9 точки в мача, а след това дръпнаха с 23:7 и 30:10 още преди края на първата четвърт, след което не изпуснаха контрола върху мача и постигнаха впечатляващ успех. 

Може би заради развоя на събитията треньорът на домакините Светислав Пешич даде възможност и на Александър Везенков да поиграе, като българинът се отчете с 11 точки за 14 минути и показа, че на него може да се разчита. Той вкара 3 от 6 изстрела от игра и 3 от 4 от наказателната линия. 

Джейси Каръл водеше Реал с 18 точки, Антъни Рандолф добави 16, а още четирима играчи завършиха с поне 10. Младата звезда Лука Дончич изигра най-слабия си мач за сезона и остана с 2. Гостите доминираха и сериозно в борбите с 40-27. 

С победата Белите подобриха баланса си до 14-9 и продължават битката за Топ 4, като със същия показател са още Жалгирис, Химки и Панатинайкос. Барса пък крета на предпоследното място със 7-16 и без шансове за плейофите.