Баскетболистите на Кливланд преживяха ново унижение, след като паднаха у дома от Хюстън с 88:120 и за пореден път показаха, че е много вероятно сезонът да се превърне в пълна катастрофа. 

ЛеБрон Джеймс бе съсипан след поредното поражение, което влоши баланса на отбора до 30-21. Ракетите нанизаха 19 тройки, дръпнаха с 26 точки на почивката и нанесоха унищожителна загуба на Кавс. 

„Просто нямам думи. Трябва да свалят мачовете ни от националния ефир до края на сезона. Всеки път, когато цялата страна ни гледа, ни сритват здраво задника. Наистина нямам какво да кажа“ заяви ЛеБрон, който говори с нахлупена над очите бейзболна шапка. 

Факт е, че от загубата срещу Голдън Стейт на Коледа, Кливланд е 0-8 в мачовете излъчване в цялата страна, като в тях загуби с 28 точки от Минесота, 34 от Торонто, 24 от Оклахома Сити и сега с 32 от Хюстън. Гостите нямаха нужда дори от лидера си Джеймс Хардън, който остана само с 16 точки. Крис Пол вкара 22 точки и направи 11 асистенции, за да излезе 9-и по асистенции в историята, а Райън Андерсън добави 21 точки. 

„Това бе още една разочароваща загуба. Нещо трябва да се промени. Не зная. Още от първата топка бяхме много зле. Не мога да кажа защо се  получи така“ разочарован бе и Айзея Томас.