Фаворитът в Източната конференция на НБА – Кливланд отново е в сериозна криза, която бе потвърдена от още една сериозна загуба. 

Тази нощ Кавалиърс паднаха с 99:133 при гостуването си в Торонто и то при положение, че Раптърс играха без контузения Кайл Лаури и наказания Серж Ибака. 

Анемично нападение и трагична защита донесе седмата загуба на отбора в последните 10 мача и тимът пак се върна към представянето си от първите дни на сезона, когато започна с баланс 5-7. 

„Наистина не знам какво се обърка и какво всъщност се случи. Трябва да се върнем назад и да намерим проблемите“ заяви ЛеБрон Джеймс, който вкара 26 точки, но бе бесен и в един момент събра съотборниците си около себе си и доста разпалено влезе в ролята на треньор. 

Торонто реши всичко във втората част, която спечели с 35:16 и на почивката поведе с 65:40. Резервата Фред ван Влий вкара рекордните в кариерата си 22 точки, Си Джей Майлс добави 16, Йонас Валанчунас 15 и 18 борби, а лидерът ДеМар ДеРозън остана със скромните 13, но от него всъщност нямаше нужда. 

Победата увеличи преднината на Торонто пред Кливланд в битката в челото на Изток. Канадците остават втори с 29-11, а Кавалиърс са трети с все по-сериозно изоставане, тъй като са с 26-15. 

Другата изненада от деня дойде в Лос Анджелис, където Лейкърс срази Сан Антонио с 93:81 и записа трети пореден успех. Брандън Инграм наниза 26 точки, а Лонзо Бол напомни за себе си с 18, като добави 10 борби и 6 асистенции за триумфа. 

Другият тим от Ел Ей – Клипърс, постигна труден успех в Сакраменто със 121:115 след 30 точки на Лу Уилямс, а Блейк Грифин се завърна след мозъчно сътресение с 18 и 12 борби за успеха.