След повече от месец и половина извън състава на Барселона, Александър Везенков се завърна в тима, но и това не спаси каталунците от нова загуба. 

Баскетболистите на Сито Алонсо паднаха у дома от Уникаха в Евролигата с 83:90 и влошиха показателите си до 4-9, намалявайки още повече шансовете си да продължат напред в турнира. 

Везенков зае мястото на Фил Преси в групата и записа 6:45 минути на паркета, като се отчете с 2 точки и една борба, но реално нямаше възможност да окаже голямо влияние, след като бе толкова дълго извън тима. 

Неманя Недович вкара 26 точки за гостите от Малага, които губеха с 56:61 в средата на третата четвърт, но в следващите 8 минути ограничиха съперника едва до 5 точки, за да поведат и да не погледнат повече назад. 

Везенков се разписа в последната част след борба в нападение и направи 68:72, но до края Барса не съумя да стигне до обрат. Победата подобри баланса на Уникаха до 5-8 и тимът запазва шансове да продължи напред. 

В голямото дерби на кръга Олимпиакос победи у дома ЦСКА Москва с 88:86 и двата тима се изравниха в челото с по 10-3. Серия от 13 поредни точки в последната част изведе гърците напред със 79:72 и те удържаха триумфа. Джамел Маклийн вкара 25 точки, а Василис Спанулис се отчете с 16 и 8 асистенции.