За втора поредна година Кливланд Кавалиърс премина през първите два кръга от плейофите без да загуби мач. 

Шампионите затвориха серията срещу Торонто след 109:102 и спечелиха отново с 4-0, като това бе единственият двубой, в който имаше интрига почти до края. 

ЛеБрон Джеймс отново бе неудържим с 35 точки, но този път основен принос имаше и Кайри Ървинг, който добави 27, сред които ключови изпълнения в последната четвърт. 

Преди това Кавалиърс пропиляха аванс от 16 точки в началото на третия период и в средата на последната част изостанаха с 92:93 след кош и наказателен удар от Серж Ибака. 

Кайри обаче отговори с тройка и два наказателни удара, а след като Кори Джоузеф реализира на два пъти от линията, реализира още 6 поредни точки, 4 от които след атрактивни пробиви, за да вдигне преднината до 103:95 и на практика с това реши мача. 

Шампионите отново бяха солидни от дистанция, като вкараха 16 тройки и станаха първият отбор спечелил първите си 8 мача в елиминациите в два поредни сезона. Кайл Корвър се включи силно от пейката с 18 точки, 16 от които реализира през първото полувреме. 

За Торонто Ибака вкара 23, а ДеМар ДеРозън добави 22, но през цялото време гардът бе охраняван отлично и непрекъснато дублиран, което разстрои играта му и за Раптърс нямаше особени шансове.