Суперзвездата на НБА ЛеБрон Джеймс призна, че изпитва желание също да бъде на Олимпийски Игри в Рио, докато гледа сънародниците си. 

Лидерът на Кливланд сам се отказа от възможността да бъде част от отбора в Бразилия, след като изведе Кавалиърс до първа титла в историята и поиска повече врече за почивка и така не записа 4-о участие в надпреварата. 

„Всеки път, когато ги гледам ми се иска и аз да бях с тях. Искам обаче да изтъкна, че не съм се отказал от националния тим. Просто не играя за САЩ през това лято, така че вратата все още е отворена за мен” заяви Джеймс пред ESPN. 

ЛеБрон бе част от състава, който през 2004-а година загуби от Пуерто Рико в груповата фаза, а след това отстъпи и в още два мача, като трябваше да се задоволи с трето място в надпреварата, което бе истинска сензация. 

През 2008 и 2012 обаче изненада нямаше и Джеймс помогна на американците да спечелят две поредни титли, като до скоро бе водещият реализатор на тима на този форум, преди да бъде изпреварен от Кармело Антъни. През 2020-а обаче би могъл да се върне, тъй като тогава ще бъде на 35 години. 

Играчът, който наскоро подписа нов договор с Кливланд за 100 милиона долара разкри и какво би правил след края на кариерата си. „Бих искал да продължа да опознавам играта и ще се радвам, ако бъда собственик на отбор. Това е мечтата ми. Ако имам този късмет, тогава ще се опитам да назнача най-добрите генерален мениджър и президент, които бих могъл”.