Около 1,3 милиона фенове на Кливланд излязоха по улиците на града, за да отпразнуват спечелената титла на НБА с традиционния парад на шампионите. 

Кавалиърс надвиха Голдън Стейт Уориърс с 4-3 победи и донесоха първото отличие от професионален спорт на Кливланд от 1964-а година насам, когато Браунс триумфираха в НФЛ. 

Играчите естествено бяха върху платформа с трофея „Лари О’Брайън“, а в центъра на вниманието бяха най-вече Леброн Джеймс и Кайри Ървинг, но всеки от отбора се наслади на изключителната еуфория сред привържениците на тима. 

„Невероятно е. Все още ми се струва, че ще се събудя и ще се окаже, че трябва да изиграем мач №4“ заяви Джеймс, който спази обещанието си да донесе титлата на Кавалиърс. 

Маршрутът за парада бе около 2 мили, а хората бяха толкова много, че блокадата не позволи на самолетни екипажи да отидат на време на летището и това забави някои полети. 

„Без вас съм нищо. Нека да се подготвим за следващия сезон“ заяви ЛеБрон, който потвърди, че ще остане в състава и през следващия сезон. „Обичам Кливланд и нямам намерение да напускам. Има просто някои техническо подробности, които агентът ми трябва да реши“ заяви той пред ESPN.