Стеф Къри знае добре, че трябва да защити по категоричен начин статута си на суперзвезда и най-полезен играч в Лигата, за да може Голдън Стейт да триумфира с втората си поредна титла. 

Тази нощ от 3,00 часа Уориърс ще приемат Кливланд в решаващия мач за трофея след 3-3 в серията и надеждите на феновете са свързани до голяма степен с гарда и неговата забележителна стрелба. 

„Трябва да изиграя може би най-добрия мач в кариерата си, за да победим. Залогът е огромен, но това не означава да вкарам 50 точки, а да контролирам темпото на двубоя, да бъда агресивен и да взимам правилни решения“ заяви Къри, който има по 23,5 точки в серията, но и повече грешки отколкото асистенции. 

„Остават ни още 48 минути, в които да спечелим купата. Пропуснахме два шанса и ако отново не успеем ще сме крайно разочаровани. Няма начин да е различно. Аз обаче съм концентриран и мисля единствено за това, за това, което ще се случи на паркета“ добави той. 

Очакванията са Андре Игуодала да играе за Уориърс, въпреки проблемите с кръста, които има, макар и да е ясно, че няма да бъде в оптималното си състояние и ще му бъде много трудно да спре ЛеБрон Джеймс, който е амбициран да промени историята и да изведе тима си до титлата. Краля е №1 по точки, борби, асистенции, откраднати топки и чадъри в серията, като за мнозина ще бъде МВП каквото и да се случи. 

„В крайна сметка моята цел е да помогна на отбора да спечели едно колективно отличие, а не да грабна индивидуална награда. Имаме шанс да направим нещо специално и аз съм късметлия да бъда в тази позиция. Понякога обаче има неща, които просто не можеш да контролираш“ каза баскетболистът, който през 2008-а вкара 45 точки в решаващия мач срещу Бостън от полуфиналите на Изток, но тимът му въпреки това падна с 92:97.