Лидерът на Кливланд ЛеБрон Джеймс поведе подобаващо своя тим в мач №3 от финала в НБА и го вдъхнови за разгромна победа със 120:90. 

Той завърши с 32 точки при стрелба от игра 14 от 26, взе 11 борби, а добави 6 асистенции, 2 чадъра и открадната топка, правейки най-добрия си мач в серията с Голдън Стейт, а и зарази хората около себе си. 

„В крайна сметка няма значение дали падаш с 30 точки или с 1. Това е само една победа. Затова е важно да бъдеш с правилната настройка и да могеш да се поучиш от грешките, които си допуснал и да се подобриш. Мисля, че ние направихме точно това” коментира Джеймс, който преди сблъсъка обяви, че двубоят е на живот и смърт за Кавс. 

Той получи солидна подкрепа от Кайри Ървинг, приключил с 30 точки и 8 асистенции, Джей Ар Смит, вкарал 20 точки и Тристан  Томпсън добавил 14 и 13 борби за убедителния триумф. 

„Бяхме в добър ритъм още от началото. Всеки се стараеше и даде своя принос, така че спечелихме благодарение на колектива. Това не бе сблъсък на нашите титуляри срещу техните. Въпросът бе всеки да може да помогне, когато е на паркета” изтъкна баскетболистът. 

„Бих казал, че бяхме агресивни и действахме много здраво в защита. В същото време бяхме достатъчно остри в нападение, а Кайри даде тон на всички с представянето си в първата част” сподели треньорът Тайрон Лу.