Националният отбор по баскетбол може да се сдобие с изключително класно попълнение, тъй като селекционерът Любомир Минчев обяви, че в разширения състав попада най-добрият реализатор в испанската лига – Дарайъс Адамс. 

27-годишният американски гард на Лаборал Куча Баскония завърши със средно по 17 точки през редовния сезон в шампионата, който е считан за втория най-силен в света след НБА. Освен това помогна на баските да стигнат финалната четворка на Евролигата, където тимът падна драматично на полуфиналите от Фенербахче. 

Адамс регистрира много сериозен прогрес в играта си през този сезон и определено би бил отлична придобивка за европейските квалификации, като все пак остава да бъдат изпълнени определени критерии по натурализирането му. 

Другият кандидат за националния тим е центърът Джейсън Уошбърн. Той вече игра пред българска публика в мачовете на Сигал Прищина срещу Левски в Балканската лига и също може да помогне на състава. 

Минчев обяви списък от 16 играчи, от които най-вероятно ще определи  окончателния състав за евроквалификациите през септември. В отбора естествено е Александър Везенков от Барселона, а националите ще премерят сили с Украйна, Словения и Косово в търсене на място на еврофиналите.