Лидерът на Кливланд Леброн Джеймс до голяма степен пое вината за поражението от Голдън Стейт, което постави отбора му в изключително трудна ситуация във финала на НБА. 

Кавалиърс бяха разбити със 77:110 при второто си гостуване в Оукланд и вече губят с 0-2 в серията, като в историята само 3 пъти от 31 случаи отбор е успял да навакса подобен пасив във финала. 

„Трябва да играя по-добре и най-вече да се грижа добре за топката. Необходимо е да бъда на ниво както при своите нападения, така и при създаването на ситуации за съотборниците ми. Необходимо е да бъда по-солиден“ каза той. 

„Не мисля, че трябва да действам по-егоистично. В мача сам се поставих в затруднения много пъти. Направих грешки, а както казах срещу толкова добър отбор подобно нещо ще бъде фатално. На практика аз имах около половината от грешките на своя тим и това доведе до лесни точки за противника“ обясни Джеймс. 

„Сега просто трябва да отговорим най-вече психологически. Уориърс са отбор, който те поставя в много трудно положения по отношение на психическата устойчивост и ако не успееш да отговориш, тогава те наказва. В следващите дни просто ще се опитам да изчистя играта си. Винаги, когато не играем добре поемам вината, така че от мен трябва да започне голямото подобрение“ каза още суперзвездата на Кливланд.