Суперзвездата на Кливланд ЛеБрон Джеймс отказа да влиза в полемика кой е фаворит в предстоящия втори пореден финален сблъсък с Голдън Стейт, но изтъкна, че отборът му е по-добър от миналия сезон. 

През 2015-а Кавалиърс загубиха финалната серия с 2-4, след като играха почти през целите плейофи без Кевин Лав, а загубиха и Кайри Ървинг в мач №1 от финала. Сега обаче двамата са здрави и тимът от Охайо изглежда впечатляващо преди гостуването си за мач №1 в петък от 4,00 часа сутринта българско време. 

„Няма смисъл да се говори за аутсайдер, фаворит и т.н. Това е просто глупаво. Мога обаче да кажа, че ние сме по-добре подготвени и в по-добро състояние за началото на финалите в сравнение с миналата година и мисля, че това е очевидно“ заяви той. 

„За нас няма значение дали ще имаме домакинско предимство или не и това бе казано и от треньора Лу. Радваме се, че ще играем финал и очакваме с нетърпение предизвикателството. Ще срещнем невероятен съперник, на който трябва да просто да свалим шапки“ добави Джеймс. 

„Това, че измина една година от предишния сблъсък означава, че сме много по-добре сработени, а освен това сега сме и здрави, така че сме силно развълнувани от шанса, който имаме“ изтъкна още той. 

„В крайна сметка феновете по света искаха да видят именно подобен сблъсък – най-добрите отбори в двете конференции, баскетбол на топниво, много страхотни играчи и здрава битка между два отлични тима“ допълни Кайри Ървинг.