ЛеБрон Джеймс води уверено Кливланд към титлата, а Кавалиърс изглеждат все по-впечатляващо. 

Тази нощ суперзвездата завърши с трипъл-дабъл, като вкара 23 точки, взе 11 борби и направи 11 асистенции и изведе тима си до победа над Торонто със 108:89 и аванс от 2-0 в серията преди двете поредни гостувания в Канада. 

Кливланд остана без загуба в елиминациите, като стана третият отбор започнал в плейофите след 10 поредни победи. Другите са ЛА Лейкърс през 1989 и 2001 и Сан Антонио Спърс през 2012. 

Кайри Ървинг бе най-резултатен с 26 точки, Кевин Лав добави 19 за втория лесен успех на финала в конференцията. „Просто се стремим да вървим стъпка по стъпка и да си вършим работата“ не бърза да се радва Леброн. 

Домакините направиха решителна серия от 16:2 в края на втората четвърт, след което дръпнаха с 62:48 на почивката и за Раптърс нямаше връщане назад. ДеМар ДеРозън водеше гостите с 22 точки, но Кайл Лаури остана едва с 10, като в двата мача до момента стрелбата му от игра е 8 от 28, включително 1 от 15 от тройката. 

„Продължавам да бъда уверен. Пропуснах доста стрелби, които не бяха лоши и в предишната серия влязоха. Имаме скоро нов мач у дома и със сигурност ще бъда по-ефективен. Просто е“ коментира Лаури, но отборът му определено се нуждае от чудо, за да успее да спре Кливланд.