ЛеБрон Джеймс и компания изглеждат все по-стряскащо. Тази нощ Кливланд остана без загуба в плейофите, като размаза Торонто със 115:84 и записа 9-и последователен триумф. Кавалиърс водят с 1-0 във финала на Източната конференция и ще бъдат домакини в двубой №2. 

Домакините демонстрираха отново изключително представяне, макар че този път бяха по-скромни от тройката, реализирайки само 7 от 20 изстрела отдалеч. Като цяло обаче те успяха в 55% от стрелбите си, а предимството им в борбите бе смазващо – 45-23. 

ЛеБрон наниза 24 точки, като отбеляза при първите си 9 опита, но въпреки отличното представяне Джеймс не бърза да се радва. „Нашата цел е ясна и тя не е поредни победи. И  преди съм печелил 9 последователни срещи. Със сигурност ще се сблъскаме с проблеми и трудности, за които трябва да сме готови” каза той. 

Интрига имаше само в първата част, в която канадците поведоха набързо със 7:0. Още до края на периода обаче авансът им бе заличен, а във втората четвърт гостите пропуснаха 11 поредни изстрела от игра, при което се оказаха с пасив от 44:66 на почивката и на практика всичко бе ясно. 

Кайри Ървинг се отчете с 27 точки за победителите, които имаха 9 дни почивка след последния си двубой, като само в началото се усети известна липса на ритъм. След това всичко си дойде на мястото и за Торонто определено предстоят трудни минути, ако не успеят да променят нещо.