Суперзвездата на НБА ЛеБрон Джеймс прати в болница съпругата на известния голфър Джейсън Дей по време на мача срещу Оклахома Сити, спечелен от Кливланд със 104:100. 

Инцидентът стана при аванс за Кавалиърс от 98:91, когато ЛеБрон опита да спаси излизаща в аут топка и се хвърли към хората, стоящи на първия ред до игрището. 

Той помете млада жена, за която по-късно стана ясно, че е Ели Дей, която гледала мача в компанията на съпруга си, който е №2 в световната ранглиста. Тя остана да лежи няколко минути на пода, след което беше изнесена на носилка с предпазна яка на врата и откарана в болница, където остана през нощта. 

„Просто се опитвах да спася една топка и съжалявам, че се  получи това. Надявам  се, че всичко с нея ще бъде наред. Докато бе на носилката тя ми стисна ръката и каза, че е добре. Явно беше малко замаяна” заяви Леброн след  мача, в който завърши с 33 точки, 11 асистенции и 9 борби. 

Гостите от Тъндър водеха през повечето време преди в края на третата и началото на последната част, домакините да направят обрат и да поведат с 98:89. Тройка на Кевин Лав по-малко от минута и 50 преди края направи резултата 103:95, но гостите не се отказаха и в края имаха две възможности да изравнят. 

Кевин Дюрант и Ръсел Уестбрук обаче, които вкараха съответно 25 и 27 точки, пропуснаха при стрелби отдалеч и така серията на Оклахома Сити от 6 поредни успеха приключи. 

В другите два мача Джереми Лин напомни за себе си, като наниза 35 точки, а Шарлът надви Торонто със 109:99 след продължение. Хюстън пък разби ЛА Лейкърс като гост със 107:87 след 25 точки на Джеймс Хардън и 16 и 15 борби от Дуайт Хауърд.