Дни преди старта на новия сезон фаворитът за титлата Кливланд Кавалиърс направи още един ход, с който окончателно се утвърди като претендент №1 за върха в НБА. 

След дълги преговори крилото Тристан Томпсън се договори с Кавалерите да удължи договора си с тима за следващите 5 години, за които ще получи 82 милиона долара. 

Баскетболистът замени отлично контузилия се Кевин Лав в плейофите и помогна на отбора да стигне до финалите. Той искаше да получи максимално висок договор, но от отбора макар и да показаха, че го ценят, не бяха склонни да дадат огромни пари за човек, който все пак ще бъде резерва. 

В крайна сметка споразумението вече е факт и след като то бъде подписано Томпсън ще може да се присъедини към подготовката на отбора, след като до момента се подготвяше сам. 

„Лятото беше дълго и изпълнено със здрава работа, но сега е време да се завърнем и да довършим работата, което не успяхме да направим миналия сезон” написа Томпсън в Инстаграм. 

Развитието на нещата е донякъде изненадващо, тъй като миналия месец крилото отказа оферта на Кливланд на стойност 7 милиона за предстоящия сезон, но сега отново ще бъде на линия. Той записа средно по 9,6 точки и 10,8 борби средно на мач в плейофите.