Кливланд Кавалиърс е с най-големи шансове да спечели титлата в НБА, показва анкета сред генералните мениджъри на отборите. 

Кампанията стартира в началото на другата седмица, а ЛеБрон Джеймс и компания получава 53,6% от вота. Шансовете на Сан Антонио, които се подсилиха с Ламаркъс Олдридж, са 25%, а настоящият шампион Голдън Стейт е трети със 17,9%. 

Уориърс направиха страхотен минал сезон като победиха на финала именно Кливланд, който обаче бе без важни фигури като Кевин Лав и Кайри Ървинг, които сега са готови за реванш. В тима от Охайо пристигнаха и ветераните Мо Уилямс и Ричард Джеферсън, което прави състава наистина внушителен. 

Генералните мениджъри са категорични, че Кливланд ще бъде шампион на Изток с 96,6%, като Чикаго е считан за най-сериозния му конкурент с 3,4%. На Запад битката е по-равностойна. 

В анкетата кой ще бъде Най-полезен играч ЛеБрон получава 39,3%, следван от Антъни Дейвис (Ню Орлийнс) с 25% и Кевин Дюрант (Оклахома Сити) и Джеймс Хардън (Хюстън), които имат по 10,7%. Миналогодишният носител на приза Стеф Къри е със скромните 7,1%.