Суперзвездата на НБА ЛеБрон Джеймс е готов за нов поход към титлата, когато сезонът в Лигата започне в края на октомври. 

През юни Кливланд загуби от Голдън Стейт с 2-4, като поражението бе 4-о за баскетболиста в 6-те финала, които има в кариерата си. 

„Всеки път става все по-трудно да се преодолее разочарованието. Зная обаче, че съм оставил всичко на паркета и сега очаквам с нетърпение новата възможност“ заяви Джеймс по време на открития за медиите ден, в който журналистите се срещнаха с играчите преди старта на тренировъчния лагер. 

В лагера на Кавалиърс се надяват, че Кевин Лав и Кайри Ървинг ще бъдат здрави, за да помогнат на ЛеБрон, а и с новите Ричард Джеферсън и Мо Уилямс отборът разполага с добри опции от пейката. 

В същото време Коби Брайънт, който е пред своя 20-и сезон в Лигата обяви, че ще играе само за ЛА Лейкърс, ако продължи кариерата си. Той ще получи 23,5 милиона долара за кампанията, която е последната от договора му с клуба. 

„Аз съм Лейкър за добро или лошо и не зная колко пъти трябва да го казвам“ заяви 37-годишният Брайънт, който пропусна 123 мача за последните два сезона поради различни контузии, но сега е готов и планира да вземе участие още в първата контрола срещу Юта.  

Гардът все още не е решил дали ще удължи кариерата си и след предстоящата кампания, като според бившият му треньор Фил Джаксън това ще се случи.