Голдън Стейт Уориърс и Кливланд Кавалиърс ще подновят съперничеството помежду си на Коледа, стана ясно от програмата за новия сезон в НБА. 

Калифорнийци спечелиха финала през юни с 4-2, като първият сблъсък с ЛеБрон Джеймс и компания ще бъде на 25 декември. 
На празника има още 4 мача, като Маями – Ню Орлийнс, Оклахома Сити – Чикаго, Хюстън – Сан Антонио и дербито на Лос Анджелис – Клипърс срещу Лейкърс. 

Сезонът стартира на 27 октомври, като в първия ден финалистите също ще играят. Кливланд ще гостува на Дерик Роуз и неговия Чикаго, а Голдън Стейт ще приеме Ню Орлийнс. Третият мач от програмата е Атланта – Детройт. 

Останалите отбори ще започнат битката на 28 октомври, като ЛаМаркъс Олдридж ще дебютира за Сан Антонио в залата на Оклахома Сити. На 11 ноември крилото ще се завърне в Портланд, като същият ден Клипърс ще гостува на Далас, което означава, че феновете на Маверикс ще имат шанс да освиркан сериозно ДеАндре Джордън, която първо обеща да подпише с тексасци, а след това се отметна. 

Редовният сезон завършва на 13 април, а 3 дни по-късно стартират плейофите. Около Мача на Звездите на 14 февруари в Торонто ще има седмица пауза. Отборите ще играят и по-малко мачове в поредни дни, след като идеятаа на лигата е да понамали натоварването върху играчите, което и без това е огромно.