Финалистът в НБА от последния сезон Кливланд Кавалиърс може да остане без важен играч, тъй като крилото Тристан Томпсън не може да се споразумее за нов договор. 

Баскетболистът, който е отличен борец под двата коша, бе с основен принос за успешното представяне на отбора след контузиите на Кевин Лав и Кайри Ървинг през пролетта. Той е ограничен свободен агент през това лято, но разговорите с шефовете не вървят добре. 

Томпсън иска да получи около 90 милиона долара за 5 години, докато предложението на Кливланд е значително по-ниско. Ако не се стигне до споразумение очакванията са отборът да му даде контракт за един сезон срещу 6,8 милиона, но догодина да го загуби като свободен агент. 

„Ако Томпсън получи ниска оферта и тя е само за един сезон, това ще бъде последната му кампания в тима“ категоричен бе неговият агент Рич Пол, който представлява и суперзвездата ЛеБрон Джеймс. 

В момента единствено Портланд и Филаделфия разполагат с достатъчно пари за Томпсън, но нито един от тимовете не преговаря с него. Кливланд ще има право да изравни предложението, ако играчът получи такова. Иначе догодина се очаква таванът за заплати да скочи с 20 милиона и тогава крилото вероятно ще получи изключително солиден контракт.