Суперзвездата на Кливланд Кавалиърс ЛеБрон Джеймс ще бъде част от отбора и през следващия сезон, заяви генералният мениджър Дейвид Грифин. 

Крилото не успя да изведе тима до мечтаната титла, но направи всичко по силите си, след като трябваше да се справя без Кайри Ървинг и Кевин Лав. 

ЛеБрон има опция да напусне отбора и това вероятно ще се случи, но след това ще подпише за максимално висока заплата. Според договора си от миналото лято, възнаграждението му за сезон 2015-16 ще е 21,6 милиона долара, но предвид непрекъснатото увеличение на тавана за заплати, Джеймс ще получи с някой и друг милион отгоре. 

Засега обаче не е ясно какво ще стане с Кевин Лав, който пропусна почти целите плейофи заради контузия в рамото. Говори се, че той не е в много добри отношения с ЛеБрон и има сериозни слухове, че може да напусне. 

Баскетболистът трябва да обяви до 25 юни дали ще се възползва от опцията си да си тръгне, след което ще прецени по какъв път да тръгне кариерата му. От 1 юли играчите могат да преговарят с други отбори, като най-желаните свободни агенти на пазара са още Марк Гасол, Ламаркъс Олдридж, Кауай Ленърд и Пол Милсап.