ЛеБрон Джеймс нямаше как да не бъде разочарован след четвъртата си загуба от 6 играни финала в НБА. 

Суперзвездата направи всичко по силите си във финалната серия срещу Голдън Стейт, като в 6-те мача записа средно по 35,8 точки, 13,3 борби и 8,8 асистенции на двубой, но и това не се оказа достатъчно. 

Липсата на контузените Кайри Ървинг, Кевин Лав и Андерсон Варежао нямаше как да не окаже влияние. 

„Знаех, че ще бъде трудно. Наистина не се замислях особено, но не помня друг отбор да е бил на финали без двама играчи от Мача на Звездите. Ние обаче не можехме да използваме Кевин и Кайри, а и Анди, който е душата на отбора“ коментира Джеймс след мача. 

„Опитахме се да компенсираме, долкото можем, но в крайна сметка не успяхме да го направим, защото те са много талантливи. Имам доста опит от плейофите и зная, че за тези мачове, трябва да си здрав. Трябва да играеш добре, да имаш малко късмет, но и да си здрав, а ние не бяхме“ добави той. 

„Наистина битката бе много сериозна. Обстоятелствата ме принудиха да поемам повече отговорност, но в крайна сметка не бях достатъчно ефективен. Не ми хареса да държа топката и да дриблирам и всички да очакват да направя правилното отиграване. В крайна сметка обаче се забавлявах и се надявам, че ще имам шанс отново да се върна на финалите“ изтъкна още суперзвездата. 

„Винаги е разочароващо, когато си загубил. Няма значение дали играя за Маями или Кливланд или пък играя на Марс. Когато си отстъпил във финалите със сигурност е разочароващо“ сподели Джеймс.