Суперзвездата на Кливланд ЛеБрон Джеймс не губи надежда, че отборът му ще спечели титлата в НБА, въпреки че тимът изостава с 2-3 срещу Голдън Стейт. 

Тази нощ Кавалиърс загуби с 91:104 гостуването си в Оуклънд и се нуждае от задължителна победа в двубой №6 в Охайо, за да запази надежди за краен успех. 

„Уверен съм, защото съм най-добрият играч в света. Просто е“ заяви невъзмутимо Джеймс, който изигра поредния си феноменален мач и завърши с 40 точки, 14 борби и 11 асистенции, но и това не бе достатъчно. 

Той стана едва вторият в историята направил трипъл-дабъл в мач от финалите, като е стигнал границата от 40 точки в един от показателите. Другият е Джери Уест от 1969 година. 

„Не бяхме убедителни в борбата под коша и това повлия на крайния изход. Трябва да избегнем грешките и със сигурност ще направим всичко по силите си, за да не празнуват те в нашата зала. Къри направи невероятен мач, но въпреки това можехме да се справим по-добре“ добави той. 

„Сега си отиваме у дома и знаем, че разполагаме с всичко необходимо, за да спечелим мач №6. Имаме качества и ако покажем качествата си, тогава ще стигнем до 7-и двубой“ каза още ЛеБрон, който вкара или асистира за 70 от точки на Кавалиърс.