Суперзвездата на Кливланд ЛеБрон Джеймс очаквано бе много доволен след победата над Голдън Стейт, с която отборът му изравни резултата във финала на НБА на 1-1 победи. 

Кавалиърс измъкнаха двубоя след продължение и сега ще се приберат уверени в своята зала за следващите два мача. 

„Опитах се да дам всичко за отбора и за своите съотборници и те ми отвърваха по същия начин. Това бе тотално отборно усилие, което ни донесе успеха“ заяви Джеймс, който завърши с 39 точки, 16 борби и 11 асистенции. 

„Да бъдам отново в позиция да спечелим, както беше преди три дни и сега да успеем да го направим, е наистина много важно“ добави ЛеБрон, който похвали и Матю Делаведова. 

Австралийският гард вкара два наказателни удара в последните секунди, за да даде аванс на отбора, а след това игра силно в защита срещу Стеф Къри, като го принуди да пропусне при стрелбата си. „Той беше от огромно значение. Ние обаче знаем, че можем да разчитаме на него. Даде всичко от себе си и дори повече“. 

С представянето си в първите два мача ЛеБрон се нареди до най-големите в историята, тъй като вкара общо 83 точки в тях, колкото и Шакил О’Нийл през 2000 година. Рекордът се държи от Джери Уест, нанизал 94 в първите два двубоя на финалите през 1969-а.