ЛеБрон Джеймс е готов да поеме още по-голяма отговорност и да поведе своя Кливланд в мач №2 от финалната серия в НБА срещу Голдън Стейт Уориърс. Двубоят е утре от 3 часа след полунощ българско време. 

Кавалиърс загубиха първия мач, а след това получиха нов удар, след като се оказа, че Кайри Ървинг е с фрактура на капачката на коляното. Гардът вече бе опериран и ще се възстановява 3-4 месеца. 

При това положение тимът е в много трудна позиция, след като не може да разчита на четирима от петимата играчи, които започнаха мач №1 през сезона: Ървинг, Лав и Варежао са контузени, а Дион Уейтърс бе трансфериран. Въпреки това Джеймс не смята да се отказва. 

„Ние бяхме аутсайдери още преди началото на серията, а сега и когато Кайри е аут тотално сме отписани. Това обаче не ме притеснява. Мотивиран съм да поведа момчетата и гарантирам, че ние ще бъдем готови” заяви ЛеБрон, който все пак призна, че липсата на Ървинг е много тежка. 

„Наистина ние и преди бяхме в подобно положение, но тогава знаехме, че той все пак ще се върне. Сега, когато е ясно, че е аут до края на финалите и няма да играе дълго време, това е крайно разочароващо за него и голям удар върху тима без съмнение” добави той. 

Матю Делаведова се очаква да стартира на мястото на Ървинг, но със сигурност австралиеца няма да може да компенсира напълно липсата на своя съотборник. Освен това е ясно, че ЛеБрон трябва да получи и по-голяма подкрепа за мач №2, тъй като в първата среща се нагърби почти с цялата отговорност в нападение. 

Домакините от Уориърс обаче ще излязат със същата настройка и няма да бъдат повлияни от липсата на един от важните играчи на съперника. „Нашата цел е същата и няма допълнително напрежение върху тима. Искаме да играем по-добре, отколкото в първия двубой и точно към това ще се стремим” каза Стеф Къри.