ЛеБрон Джеймс отново бе изключителен. Той постави личен рекорд с 44 точки в мач от финална серия, но и това не бе достатъчно на Кливланд. Голдън Стейт измъкна 108:100 след продължение и дръпна с 1-0 в серията. Двубой №2 отново ще бъде в Оуклънд в нощта на неделя срещу понеделник българско време. 

Мачът беше изключително интересен, като мина през 13 смени на водачеството и 11 изравнявания. В добавените 5 минути калифорнийци се оказаха по-прецизни и измъкнаха триумфа. 

Иначе Кливланд заигра по-добре в първата част. ЛеБрон Джеймс започна силно с няколко успешни атаки, докато стрелбата на Уориърс не вървеше. 

Това помогна на Кавалиърс да се откъснат в резулата и малко преди края на периода разликата стигна 29:15. Все пак домакините вкараха последните 4 точки в тази част, а във втората продължиха да топят изоставането си. 

Стеф Къри напомни за себе си с няколко точни стрелби и в средата на втората четвърт се стигна до равенство – 36:36. Калифорнийци дори дръпнаха с 46:41, но Кливланд отговори със 7 поредни точки, а след тройка на Джей Ар Смит по-малко от секунда преди почивката, се оттегли с аванс от 51:48. 

През второто полувреме гостите успяха да дръпнат с 59:52, но бързо бяха настигнати и след това мачът продължи кош за кош. В последната минута при равен резултат Стеф Къри пропусна да реализира от чиста позиция, когато при пробив към коша Кайри Ървинг успя да го блокира, макар и да останаха съмнения за нарушение. 

Така Кавалиърс получиха шанс да спечелят двубоя. Очаквано Джеймс бе този, който пое отговорността, но стрелбата му от средна дистанция не бе точна. Топката обаче отскочи към Иман Шъмпърт, който от много трудна позиция стреля и бе много близо да реализира, но все пак не успя и така се стигна до продължение. 

В него Стеф Къри даде аванс от 4 точки на Голдън Стейт от наказателната линия, а след тройка на Харисън Барнс 2 минути преди края всичко стана ясно. Нападението на Кавс спря да работи и тимът бе пропусна 12 поредни стрелби от игра в тези последни минути, преди ЛеБрон да отбележи в края, но неговия кош нямаше значение. 

Стеф Къри наниза 26 точки за победителите, Клей Томпсън добави 21, а хората от пейката се включиха с общо 33. Домакините спечелиха и борбата под двата коша с 48-45, което също е за отбелязване. 

Кайри Ървинг поддържаше огъня за Кливланд с 23 точки, но в продължението получи контузия при един пробив, когато се подхлъзна и напусна накуцвайки, така че това е лоша новина за неговия тим. 

Голдън Стейт – Кливланд    108:100 (прод) (19:29, 29:22, 25:22, 25:25, 10:2) Голдън Стейт: Барнс 11, Грийн 12, Богът 4, Къри 26, Томпсън 21 (Игуодала 15, Ливингстън 4, Езели 5, Барбоса 2, Спейтс 8) Кливланд: Джеймс 44, Т. Томпсън 2, Мозгов 16, Шъмпърт 6, Ървинг 23 (Смит 9, Джоунс, Делаведова)