България подготвя баскетболен отбор за 19-то Международно железничарско първенство, което ще се проведе в Белгия от 23 до 30 май. Дотук нищо грешно и скандално. Въпросът е обаче, че отборът ни няма нищо общо с Локомотив или каквато и да е железничарска единица. 

Нещо повече - от баскетболния Локомотив София обявиха, че нарочно не са ги допуснали да вземат участие в турнира, за сметка на “туристи”. 

“Възмутени сме от това нещо. Те отиват на туризъм, да си ядат и да си пият без пари.През главата ни не могат да вършат тези работи. Някой им е позволил да се случи това нещо”, заяви пред Gol.bg Васил Туев, треньор в школата на Локомотив София. 

Водач на отбора, който трябва да представлява България, е Борислав Хаджирусев, който е презиент на БУБА баскетбол. Старши треньор е Красимир Драгоев, а в отбора са включени бивши и настоящи баскетболисти. 

“От тези 12 човека има само един, който има допирни точки с Локомотив София. Всички ние сме наясно, че те отиват като туристи, защото всички разходи - път, спане, ядене са поети. А турнирът е сериозен и съм сигурен, че ние разполагаме с отбор, който ще се представи много по-добре. И на 99% съм сигурен, че можем да спечелим турнира. Лошото е, че прескачат Локомотив, а това е железничарски турнир”, каза още треньорът от школата на “железничарите”. 

Стана ясно още, че от Локомотив потърсили сметка от БДЖ за това, защо те не могат да изпратят отбор. Но получили отговор, че вече е късно и нищо не може да се направи.