Джеймс Хардън и съотборниците му от Хюстън Рокетс със сигурност не бяха забравили тройката на Деймиън Лилард със сирената, която го изхвърли от плейофите през пролетта. 

Тази нощ гардът наниза страхотните 44 точки и Ракетите спечелиха срещу Портланд със 110:95, взимайки поне частичен реванш за поражението си миналия сезон. 

„Той искаше да свали донякъде този товар от себе си заради случилото се в плейофите и сега просто ги разби” заяви Дуайт Хауърд. 

Гостите излязоха без лидера си Ламаркъс Олдридж, който пропусна мача заради респираторна инфекция и бяха равностойни само в първата четвърт. Във втората домакините дръпнаха и на почивката поведоха със 73:53, след което не бяха застрашени.  

Мачът ще бъде запомнен и с тройката на Джейсън Тери, с която той стана третият в историята достигнал 2000 точни изстрела отдалеч след Реджи Милър и лидера в класацията Рей Алън. 

Иначе Хюстън се очертава като фаворит за подписа на крилото Джош Смит, който бе освободен от Детройт и става свободен агент. 

Ракетите го искаха силно още преди той да отиде при Пистънс и сега се надяват да го вземат, още повече, че той е много добър приятел с Дуайт Хауърд. 

Тексасци могат да му предложат 2 милиона на сезон, докато другите кандидати като ЛА Клипърс, Сакраменто, Далас и Маями имат възможност да му дадат най-много по 1,4 милиона, колкото е минимумът за играч с неговия стаж.