Дерик Роуз започна да напомня за най-добрите си дни. След две кошмарни години суперзвездата на Чикаго сякаш се връща към най-доброто си състояние и тази нощ наниза 31 точки за победата над Портланд със 115:106. 

Постижението е рекордна за Роуз през сезона и първият път, в който дой достига границата от 30 точки от 33 месеца. За последно го направи през март 2012-а. 

„С всеки мач се чувствам все по-добре и по-добре” заяви Роуз, чийто тим прекъсна серията си от 7 поредни поражения срещу Трейл Блейзърс. 

Звездите на гостите Ламаркъс Олдридж и Деймиън Лилард бяха неудържими с по 35 точки, но това не се оказа достатъчно. Биковете имаха предимство в борбите с 47-37, както и с точките на играчите от пейката. 

Аарън Брукс се включи отлично със 17 точки, а Никола Миротич добави 15. В последната част Чикаго контролираше мача благодарение на стратегията на Портланд при заслон да се не се дублира човека с топка и да не се прави смяна. 

В резултат разликата стана десетина точки. С тройки на Лилард гостите се приближиха до 104:108, но Роуз наниза стрелба от 5 метра 50 секунди преди края, за да гарантира триумфа.