В Ню Йорк се надяваха, че Дуейн Уейд няма да играе и срещу Никс, след като пропусна предишните 7 срещи на Маями. 

Гардът обаче се завърна по отличен начин, като вкара 27 точки, 13 от които в последната четвърт и изведе Хийт до победа в „Медисън Скуеър Гардън” с 86:79. 

„Единствено в последната част мога да проявя егоизъм в играта. Играх 32 минути, но ги усетих като 50” коментира опитният играч, който през последните сезони се оплаква и от хронични проблеми с коленете и често пропуска срещи, за да почива.  Този път обаче той помогна на Маями да подобри показателите си до 9-7. 

За домакините Кармело Антъни също бе на линия и се отчете с 31 точки, след като пропусна предишните две срещи заради болки в гърба. Никс обаче не се справят никак добре и имат едва 4 победи от 18 мача през кампанията досега. 

Горещите водеха през повечето време, като преднината им достигна до 16 точки във втората част. Домакините обаче не се отказаха и в последната част направиха двубоя интересен, като по-малко от минута и половина преди края се приближиха до 77:79. Крис Бош обаче наниза тройка в ответната атака и това бе краят за Ню Йорк.