Дерик Роуз продължава да държи феновете на Чикаго Булс в напрежение заради заради контузиите, които получава. 

Тази нощ гардът не завърши мача с Торонто спечелен със 100:93, след като малко преди края тръгна на пробив, но се подхлъзна и падна на паркета. В ситуацията той сякаш обърна леко левия си глезен, а след мача се оказа, че е усетил и дръпване в бедрото, но надеждите са, че травмата не е сериозна. 

„Не мисля, че е някакъв голям проблем. Не прецених добре ситуацията и направих по-голяма крачка с левия си крак и усетих дръпване” обясни Роуз след двубоя. Той вече пропусна 4 мача от кампанията заради различни проблеми и затова феновете на Биковете изтръпват всеки път, когато се стигне до подобна ситуация. 

Преди да излезе плеймейкърът се отчете с 20 точки, Джими Бътлър добави 21, а Пау Гасол наниза 27 и взе 11 борби за успеха, който помогна на Чикаго да се изравни с Торонто по показатели. С по 7-2 двата тима са начело в Източната конференция, като Биковете са спечелили всичките си 5 гостувания досега през сезона. 

Решаваща за триумфа се оказа третата част, която гостите спечелиха с 35:14. Щурмът на домакините ги приближи до 88:93 по-малко от 2 минути преди края, но Бътлър вкара от средна дистанция. След кош на Амир Джонсън за Ръптърс Майк Дънлийви наниза 2 от 3 наказателни удара за 97:90 и всичко бе ясно.