Силната игра на Хюстън Рокетс от началото на сезона изобщо не е случайна и мачовеге срещу Маями и Сан Антонио доказаха това. Тази нощ Ракетите се наложиха убедително над шампионите с 98:81 у дома и останаха без загуба, като с 6 поредни победи до момента правят най-добрия си старт от 1996-а. 

В типичен стил треньорът на Сан Антонио Грег Попович остави извън състава ветераните Тим Дънкън и Ману Джинобили, които предния ден играха доста време срещу Атланта и сега получиха почивка. 

Този път обаче тяхната липса не бе компенсирана и Дуайт Хауърд избухна с 32 точки и 16 борби, за да изведе Ракеките до триумф. Джеймс Хардън добави 20 точки, а Хюстън поведе с 45:29 още на почивката, след което увеличи аванса си до 81:55 преди последната четвърт и всичко бе ясно. 

Резервният гард на Шпорите Кори Джоузеф наниза 18 точки за 21 минути от пейката, а Аарън Бейнс добави 12. Тони Паркър остана със скромните 6, а и Кауай Ленърд нямаше ден, след като вкара 7, пропускайки 9 от 11 стрелби от игра. Като цяло шампионите успяха в по-малко от 35% от опитите си от полето, така че трудно можеха да се надяват на успех и показателите им са 2-2. 

В другия мач от деня Портланд срази Далас със 108:87 у дома след 20 точки на Ламаркъс Олдридж и 18 от Деймиън Лилард. Играчите от пейката на Пионерите се включиха отлично с общо 42 точки, а домакините спечелиха второто полувреме с 62:37, а с това и мача. Така и двата тима се изравниха по показатели и в момента са с по 3-2.