Един от фаворитите за предстоящия сезон в НБА – Оклахома Сити получи удар, след като се разбра, че суперзвездата на отбор Кевин Дюрант ще пропусне старта на кампанията. 

Най-полезният играч за мината година е с пукната кост на десния крак и най-вероятно ще се наложи да бъде опериран. От отбора обявиха, че възстановяването му ще трае между 6 и 8 седмици. 

При това положение той със сигурност ще пропусне двубоите до края на ноември, като ще се завърне на игрището през декемри. Най-вероятно Дюрант няма да може да вземе участие в първите около 20 мача на отбора. 

„Кевин се оплака от болки в крака и направените тестове установиха пукната кост. Това е нещо, което често се получава, така че не очакваме проблеми. Хубаво е, че проблемът бе рано установен и ще можем да вземем необходимите мерки” заяви генералният мениджър на отбора Сам Прести. 

Подобна травма не е задължително да се е получила при конкретен инцидент, но ако Дюрант е продължил да играе с нея, ситуацията е можела да се усложни.  

От влизането си в Лигата през 2007-а Дюрант е с най-много записани минути – 20 717, като през миналия сезон пропусна само един мач. Заради натрупана умора той се отказа от участие на световното първенство през септември. 

Така за първите мачове от кампанията отговорността ще падне върху Ръсел Уестбрук, но със сигурност на Тъндър няма да бъде лесно да преодолее липсата на водещия си баскетболист.