Испания и Словения също се класираха за 1/4финалите на световното първенство по баскетбол, след като спечелиха своите мачове в елиминациите. 

Домакините биха Сенегал с 89:56 след като успяха в 75% от стрелбите си за 2 точки – 27 от 36. Пау Гасол се отчете със 17 точки, а Хосе Калдерон, Фелипе Рейес и Серж Ибака добавиха по 11. 

Така иберийците си осигуриха нов сблъсък с Франция, след като в предварителната група биха Петлите с 24 точки. 

Словения пък се натресе на САЩ след 71:61 срещу Доминиканската република. Балканците вкараха 19 поредни точки в края на втората и началото на третата четвърт и дръпнаха с 15 точки, но съперникът и не се отказа. 

Доминиканците се приближиха до 52:54 2 минути след началото на последната част, но класата на Словения все пак си каза думата. Зоран Драгич вкара 18 точки за победителите, а брат му Горан реализира 12. Лидерът на карибците Франсиско Гарсия остана със скромните 7 точки в актива си. 

В неделя се играят останалите 4 мача, като двубоите започват в 17 часа и са подредени по следния начин: Нова Зеландия – Литва, Сърбия – Гърция, Турция – Австралия и Бразилия – Аржентина.