ЛеБрон Джеймс и Кевин Лав официално са съотборници и ще имат задача да донесат на Кливланд първа титла в НБА. 

Сделката за звездата на Минесота бе обявена официално, след като още в началото на месеца отборите постигнаха принципна договорка за трансфера. В първия възможен ден за осъществяването на размяната, тя стана факт. 

Така Лав се присъединява към Кавалерите и заедно с Кайри Ървинг ще трябва да донесе първо отличие на града от 1964-а година. ЛеБрон Джеймс побърза да приветства новия си съотборник с добре дошъл в Туитър. 

Както се очакваше към Минесота се отправят избраните под №1 от Драфта през 2013 и 2014 година Антъни Бенет и Андрю Уигинс. Филаделфия също участва, като прати Тадеус Йънг при Вълците, а в замяна получи Алексей Швед, Лук Мба а Муте и избор от Драфта през 2015-а. 

„Идвайки при нас Кевин ни носи уникална възможност за успех, защото макар и само на 25 години той се утвърди като един от водещите играчи в Литата и със своите качества отговаря напълно за нашите виждания за бъдещето” генералният мениджър на Кливланд Дейвид Грифин. 

Сделката за Лав завършва невероятното лято за Кавалерите, които за 2 месеца се превърнаха в основен претендент за титлата, след като освен ЛеБрон Джеймс и Лав, задържаха Кайри Ървинг с максимален договор, а освен това взеха опитните Майк Милър, Джеймс Джоунс и Шон Мериън.