Баскетболистите на САЩ започнаха с победа подготовката си за световното първенство, макар и да не бяха напълно убедителни. 

Те спечелиха с 95:78 срещу Бразилия, след като решиха двубоя едва в последната четвърт. Мачът се игра в „Юнайтед Сентър“ в Чикаго, а най-много аплодисменти отнесе местния любимец Дерик Роуз, който пропусна почти изцяло последните два сезона, но сега отново е възстановен и се очаква да замине за Испания. 

„Играх нормално, но беше вълнуващо. Исках да задавам темпото, да действам добре в защита, да стрелям, когато е възможно. Направих и някои грешки, но това не бе фатално. Най-важното е, че отново играя и се чувствах наистина страхотно“ заяви Роуз, който завърши със 7 точки за 24 минути. 

Антъни Дейвис бе лидер на американците с 20 точки, Джеймс Хардън добави 18, а Кенет Фарийд и Клей Томпсън помогнаха съответно с 11 и 10. Двубоят обаче изобщо не бе лесен за фаворитите, които дръпнаха с 29:15 след първата част, но преди последната водеха само с 68:63. 

Томпсън обаче даде началото на решителната серия от 14:2, като наниза тройка, а след това Антъни Дейвис направи някои ключови отигравания, за да се вдигне разликата до 82:65 и всичко да приключи. Тиаго Сплитер бе лидер на Бразилия с 16 точки. 

Селекционерът Майк Кжижевски все още обмисля окончателния състав за турнира в Европа, като тази нощ в мача изобщо не играха Андре Дръмънд, Гордън Хейуърд, ДеМар ДеРозан и контузения ДеМаркъс Къзънс. Деймиън Лилард, Кайл Корвър и Чандлър Парсънс пък играха минимално.