Съвсем малко не достигна на баскетболистите на България да поднесат изненада и да спечелят гостуването си в Черна Гора. 

За разлика от мача с Холандия през уикенда, хората на Георги Младенов играха много добре срещу силния си съперник, като водеха през повечето време, но все пас отстъпиха с 64:70 след продължение. 

Това е втора загуба за отбора в квалификациите за Евробаскет 2015, но все пак играта дава поводи за оптимизъм за оставащите двубои. 

Началото бе наистина страхотно, защото българският тим започна спокойно набързо дръпна с 11:3. Домакините бяха притеснени в тези минути и доста изпускаха при стрелбата. 

Момчетата на Георги Младенов дори се откъснаха с 18:6, а в края на първата част водеха с 20:11. Във втората обаче ситуацията се промени. Черногорците се подобриха и за 3 минути и половина след началото на периода изравниха – 24:24. След това двубоят продължи кош за кош и почивката дойде при 33:32 за България. 

В средата на третата четвърт българите отново успяха да се откъснат с 42:36, но последваха 6 поредни точки за домакините. Преди решителните 10 минути резултатът бе 45:44 за България. 

В тях двубоят вървеше равностойно и 2 минути и половина преди края резултатът бе равен – 58:58, а по-малко от 2 минути преди сирената 60:60. Последваха пропуски и от двете страни, като Александър Везенков не успя да вкара за България 12 секунди преди края от тройката, а след това Драгичевич изпусна за домакините и така се стигна до продължение. 

В него българите не издържаха, като изпуснаха няколко стрелби. Два поредни коша на Драгичевич направиха резултата 66:61 1,18 секунди преди края и този пасив нямаше как да бъде наваксан. Чавдар Костов вкара в ответната атака, но отново Драгичевич реализира за 68:63 43 секунди до сирената и всичко бе ясно. 

Александър Везенков завърши с 14 точки за България, а Павел Маринов и Чавдар Костов добавиха по 11. Драгичевич реализира 20 за победителите, които имаха предимство в борбата под двата коша – 50-37, като спечелиха 19 топки в нападение.