Шампионът на НБА Сан Антонио зарадва феновете си с нова страхотна новина, след като бе обявено, че френската звезда Тони Паркър е подновил договора си с отбора. 

Плеймейкърът щеше да стане свободен агент през следващото лято, но сега се е обвързал с тима за още 3 сезона, като за периода ще получи общо 43,3 милиона долара. 

„Толкова съм щастлив. Ще бъда до края на кариерата си част от Шпорите“ заяви 32-годишният играч пред „Сан Антонио Експрес Нюз“. 

Паркър спечели 4 титли с тексаския тим, за който играе през всичките 13 сезона, откакто влезе в НБА. През последната кампания той записа средно по 16,7 точки и 5,7 асистенции средно на мач за 29 минути игра. 

Така Спърс запазват шампионския си състав, след като по-рано нови контракти подписаха Тим Дънкан и треньора Грег Попович. Ключовите резерви Борис Диао, Пати Милс и Мат Бонър също остават в отбора. 

Следващата стъпка е да бъде задържан с нов контракт и най-полезният играч на финалите срещу Маями Кауай Ленърд, който бе определен от треньора Попович като играча, около когото ще се гради тима след раздялата с Тим Дънкан.