Маями не успя да задържи ЛеБрон Джеймс, но след като се договори Крис Бош да подпише дългосрочен договор, сега тимът задържа и последната част от Голямото трио – Дуейн Уейд.

Гардът се съгласи да подпише двугодишен договор с Горещите, на които е лидер в почти всички статистически категории. Той има опция да стане свободен агент през следващото лято.

„Домът е там, където е сърцето“ написа баскетболистът в Туитър, с което потвърди оставането си. Счита се, че договорът му е на стойност 31,3 милиона долара за периода.  

„Дуейн е основата на този тим още от идването си преди 11 години. Той винаги е бил отдаден на отбора и е правил жертви, за да изградим максимално силен състав и сега не е по-различно“ заяви президентът Пат Райли.

Уейд е трикратен шампион с отбора от Флорида, като е лидер на Маями по изиграни мачове, отбелязани точки, асистенции и откраднати топки. Въпреки че през последния сезон пропусна доста мачове заради проблемите с коленете, които има, той записа средно по 19 точки на двубой.

По този начин Горещите остават доста силни, след като в отбора дойдоха Луол Денг, Джош Макробъртс и Дани Грейнджърс, а Крис Андерсен и Марио Чалмърс подновиха договорите си.