Германската звезда на Далас Маверикс Дирк Новицки се е съгласил да получава  по-малко пари според новия си договор, но по този начин дава възможност на отбора да разполага със свободни средства за привлечането на силни играчи, които да превърнат тима в претендет за титлата.

Ветеранът официално се обвърза с тексасци за следващите 3 сезона, за които ще получи общо 25 милиона долара. Това означава, че през следващата кампания ще вземе около 8 милиона, което е доста по-малко от 22,7 милиона, които получи за предишния сезон.

ESPN съобщава, че интерес към него е имало от Хюстън и ЛА Лейкърс, но той изобщо не е бил склонен да преговаря с тях и категорично е искал да остане в отбора, в  който играе още от влизането си в Лигата през 1998-а.

Далас използва парите освободени от Новицки, като привлече Чандлър Парсънс от Рокетс, който ще получава със 7 милиона повече от лидера на Маверикс. В контракта на германеца се запазва и рядката клауза, която не разрешава той да бъде трансфериран в друг тим.

В Тексас дойде опитният Ричард Джеферсън, а ще бъде привлечен и двукратният шампион с Маями Рашард Люис, който се е договорил да подпише за един сезон. Ветеранът имаше силни изяви за Горещите в последните плейофи, като в някои мачове от финалите бе дори титуляр.