Въпреки че провокира непрекъснато ЛеБрон Джеймс и съотборниците му в Маями през последните сезони, гардът на Индиана Ланс Стивънс е трансферна цел на Горещите, пишат отвъд Океана. 

Баскетболистът не е доволен от офертата на Пейсърс – 44 милиона за 5 години и смята, че заслужава много повече пари, така че е готов за ново предизвикателство. ЛА Лейкърс, Бостън, Чикаго и Далас са сред другите кандидати за подписа му. 

Все пак се смята, че бъдещето на Стивънсън ще стане ясно едва след като „големите риби” като ЛеБрон Джеймс, Кармело Антъни, Крис Бош, Дуейн Уейд и Кевин Лав обявят своите отбори. 

Засега не е ясно дали Пат Райли счита плеймейкъра за подкрепа на Краля и Уейд или пък той ще бъде План Б, ако звездите на Маями предпочетат да отидат в други отбори. 

Въпреки противоречивия си нрав, Стивънсън направи солиден последен сезон, като завърши средно с по 13,8 точки, 7,2 борби и 4,6 асистенции на мач. Той бе №1 по трипъл-дабъли за кампанията с 5, а по време на финалите на Изток срещу Маями се прочу, след като при спряна игра духна в ухото на ЛеБрон Джеймс.