След 39-дневно търсене, Кливланд Кевъриърс намери нов треньор и това е направилият сериозно име в Европа Дейвид Блат. 

55-годишният американец, който е известен със своя афинитет към атаката, напусна Макаби Тел Алив скоро след като изведе тима до триумф в Евролигата и сега ще сбъдне мечтата си да работи в НБА. 

Договорът на Блат е за 3+1 години, а общо за периода специалистът ще получи 20 милиона долара. С неговото назначаване Кавалерите се надяват да се върнат сред елита, след като другата седмица ще избират отново под №1 от Драфта в Лигата. 

„Дейвид Блат има един от най-иновативните подходи в играта по света и не само е напълно отдаден на работата си, но и не спира да се учи и усъвършенства“ заяви собственикът на Кливланд Дан Гилбърт. 

Кавалерите завършиха с баланс 33-49 последния сезон и решиха да се разделят с Майк Браун, давайки шанс на Блат. „Не мога да бъда по-развълнуван от шанса да бъда новият главен треньор на Кливланд. Ще работим здраво, за да постигнем очакваните резултати, които ще бъдат възможни“ заяви специалистът, който изведе Русия до европейкската титла през 2007-а и до трето място на Олимпиадата през 2012-а. 

В момента в отбора усилено преценяват избора си от Драфта другата седмица, за да избегнат провала с Антъни Бенет, когото избраха също под №1 миналото лято. Считаният за потенциален №1 център на Канзас Джоел Ембийд счупи крака си и няма да играе поне 6 месеца, което увеличава вероятността тимът да се спре на крилото на Дюк Джабари Паркър. Андрю Уигинс също е вариант.