Треньорът на Германия Йоахим Льов направи категорични изказвания по отношение на футболистите в отбора си. Според него играчите на шампиона Борусия Дортмунд отстъпват на колегите си от Байерн.

"Футболистите на Дортмунд са много силни в първенството, те са перспективни. Международно обаче не са толкова проверени колкото тези на Байерн", обяви Льов в интервю за германската информационна агенция ДПА.

В последната контрола на националния отбор преди Европейското първенство треньорът пусна като титуляри седем от общо осемте национали на Байерн. Само контузеният Швайнщайгер, иначе твърд титуляр, отсъстваше.

"Европейското първенство е друго ниво. Все пак няма да играем срещу Хофенхайм и Нюрнберг, без да искам да засегна тези отбори", категоричен е Льов.

С това треньорът явно иска да пресече медийната дискусия около състава. За Германия футболистите на Дортмунд ще са резерви на тези на Байерн.

"Стремим се към титлата, искаме да играем с лекота и без натиск. Искаме да играем модерен и атрактивен футбол", завърши Йоахим Льов.