Шалке победи Стяуа с 2:1 и се класира за следващата фаза в Лига Европа. Победният гол вкара Раул през второто полувреме.

Попадението беше историческо за легендарния испански нападател. След 71 гола в Шампионската лига, Раул се разписа и в Лига Европа.

Германският отбор натисна още от първата минута, търсеше да се реабилитира пред феновете си за безличната загуба в Рурското дерби преди дни от Борусия Дортмунд. Положенията пред Татарушану започнаха с удар на Хънтър, последва и опит на Раул, спасен от вратаря.

Мачът се играеше на една врата, Хунтелаар също нанесе удар. През първото полувреме общо Шалке изпълни 13 корнера, но румънците се бяха окопали добре.

Все пак бетонът се разби в 25-ата минута, когато Хурадо вдигна добре след къс корнер към Пападопулос. Гъркът бе оставен сам от Валентин Илиев и с глава откри резултата.

След това Хунтелаар бе изведен добре отдясно, но силният удар на холандеца бе спасен от Татарушано. И в 33-ата минута при първата си опасна атака с красив силен шут от централна позиция Русеску смълча стадиона – 1:1.

Голът подейства шокиращо на играчите на Шалке, които до почивката не успяха да продължат агресивната си игра. Това им състояние се пренесе и в началото на второто полувреме.

В 54-ата минута Раул изведе Хунтелаар, вратарят спаси удара му, а Илиев блокира опита на испанеца да стреля и предотврати опасността. Но в следващата атака нямаше кой да спре голмайстора.

След удар на Хунтелаар настана меле с няколко опита топката да бъде пратена зад голлинията, докато накрая тя стигна до Раул и той от четири метра изведе Шалке отново напред 2:1 в 57-ата минута.

До края германците управляваха преднината си, докато Стяуа така и не успя да излезе от предварително подготвената защитна постановка.

Така Шалке оглави групата с 9 точки, докато Макаби (6), Стяуа и АЕК Ларнака (по 5) ще решат в последния кръг кой ще играе напролет в Европа.